Новини

Жителите на село Косача искат селото да премине към община Радомир

Жителите на село Косача са решили да се отделят от община Ковачевци и да се присъединят към община Радомир.Това е станало на общоселско събрание, на което са се подписали 70 на сто от постоянно живеещите в населеното място, съобщиха инициаторите.
Събирането на подписите ще продължи. Официалният документ ще бъде внесен в общинските съвети в Ковачевци и Радомир. В едномесечен срок те трябва да излязат със становище.

Жителите на селото настояват се проведе референдум за отделянето на село Косача от община Ковачевци и преминаването на населеното място към община Радомир.


До това становище на жителите на село Косача се стигна, след като общинската администрация в Ковачевци взе редица решения, с които хората от селото не са съгласни и са в техен ущърб, поясни председателят на Инициативния комитет за провеждане на референдума Димитър Димитров.  Хората искат да се реши проблемът с питейната вода, да се премахне животновъдната ферма в центъра на селото, също удобни транспортни връзки с Радомир, лични асистенти за болните и продължаване на проекта за изграждане на читалище.